pondelok 19. septembra 2016

RECEPT: Krémová polievka z hokaido tekvice

Ahojte, po kozmetickej recenzii sa ozývam s ďalším jednoduchým receptom. Varenie nie je síce moja silná stránka, ale som si istá, že keď som prípravu zvládla rýchlo a chutne ja, tak aj vám pôjde tekvicová polievka od ruky.
A čo budeme potrebovať ?
  • Hokaido tekvicu, 
  • zemiaky, 
  • cibuľu, 
  • čierne korenie, 
  • soľ, 
  • kyslú smotanu a 
  • parmezán. 
Táák poďme na prípravu. Tekvicu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a na olivovom oleji si do sklovita oprážíme cibuľku. Pridáme tekvicu a zemiaky a chvíľku restujeme. Zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Pridáme soľ, čierne korenie a ak máte radi pikantnejšie jedlá, neuškodí ani kúsok čili. Varíme, až kým zemiaky a tekvica nezmäknú. Polievku odstavíme a suroviny rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku servírujeme s lyžičkou kyslej smotany, opraženými slnečnicovými/tekvicovými semienkami a parmezánom.

Dobrú chuť ! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára