Ahojte, po kozmetickej recenzii sa ozývam s ďalším jednoduchým receptom. Varenie nie je síce moja silná stránka, ale som si istá, že keď som prípravu zvládla rýchlo a chutne ja, tak aj vám pôjde tekvicová polievka od ruky.
A čo budeme potrebovať ?
- Hokaido tekvicu,
- zemiaky,
- cibuľu,
- čierne korenie,
- soľ,
- kyslú smotanu a
- parmezán.
Táák poďme na prípravu. Tekvicu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a na olivovom oleji si do sklovita oprážíme cibuľku. Pridáme tekvicu a zemiaky a chvíľku restujeme. Zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Pridáme soľ, čierne korenie a ak máte radi pikantnejšie jedlá, neuškodí ani kúsok čili. Varíme, až kým zemiaky a tekvica nezmäknú. Polievku odstavíme a suroviny rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku servírujeme s lyžičkou kyslej smotany, opraženými slnečnicovými/tekvicovými semienkami a parmezánom.
Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára